marți, 1 decembrie 2009

Dictionar de spuneri de bine

Un articol de Dan Tapalaga ne învata cum se comporta politicienii si ce fel de limbaj folosesc. Unele lucruri erau evidente, dar eu vreau sa ma leg de un aspect lingvistic: pudibonderia presei. De ce e nevoie de puncte de suspensie atunci cînd se vorbeste de verbul a fute, de pula, de coaie ?

Dupa cum spunea si George Carlin, the thought has been conveyed, asa ca aceasta cenzura nu-si are rostul. Sau îmi vine greu sa cred ca cititorii vor fi atît de prosti încît sa se supere pe limbaj cînd faptele si gesturile politicienilor sînt infinit mai obscene.

Radu Mazare (PSD)
“HotNews.ro sa ma pupe în fund”.

Antonie Solomon (PDL, ex PSD)
“Ba, da voi sînteti chiar nesimtiti. Pai ia si tu un caiet de sarcini sa vezi cum se face o licitatie si mai lasa-ma dracu’n pace cu prostiile voastre. (...) Ma pis pe voi!“.

Dorin Florea (PDL) :
Du-te-n pizda ma-tii! Fute-l pe Bakos! Spune-i ca costa mult! Ma baiete, asculta aici! Stai aici ca îti fut una ca dracu' cu astia ai vostri cu tot! Inchide usa! M-am saturat deja! Veniti la comanda? De cate ori s-au dus la orasele infratite? De cate ori? Platesc ceva sau nu? Platesc ceva sau nu?! In pizda mamelor voastre!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu